Avanturistični park RIS

Objavljeno: 09.10.2018

 

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Spletna stran EKP v Sloveniji: http://www.eu-skladi.si/

Naziv projekta: Avanturistični park RIS

Opis projekta z namenom in cilji projekta:

Avanturistični park RIS je projekt, v okviru katerega razvijamo inovativni integralni turistični produkt. Gre za tematsko adrenalinsko doživetje, ki obiskovalcu ponuja doživetje elementov operacij ameriških marincev in resničnostnega šova »Survivor«. Z njim nagovarjamo zlasti vse adrenalinske odvisneže, ki jim aktivno preživljanje prostega časa v naravnem okolju predstavlja način premagovanja stresa ter pobeg od ustaljenih življenjskih vzorcev in navad.

Avanturistični park RIS, ki ga bomo postavili v Mozlju na Kočevskem (kasneje je predvidena še izpostava v Sudanu) bo možno doživeti preko več sestavljenih atraktivnih paketov, znotraj katerih bodo obiskovalci lahko izbirali med naslednjimi adrenalinskimi aktivnostmi:

· padalstvo,

· jamarstvo,

· potapljaštvo,

· strelstvo in

· preživetje v naravi.

Adrenalinska doživetja bodo dopolnjevale tudi podporne aktivnosti, tako da bodo obiskovalci deležni celostne, »all inclusive« obravnave. Poskrbeli bomo za prevoze in nastanitve pri izbranem lokalnem ponudniku (hoteli in apartmaji), organizirali pa bomo tudi različne dopolnilne izlete, ki se navezujejo tako na snovno (naravni spomeniki, muzeji, jame, votline) kot nesnovno (kulinarična doživetja, festivali, koncerti, razstave ipd.) dediščino.

Cilji projekta Avanturistični park RIS so:

· obiskovalcu ponuditi edinstveno, vrhunsko adrenalinsko doživetje ter hkrati poskrbeti za predstavitev lokalnega okolja.

· poskrbeti za uspešnost projekta na različnih področjih (prepoznavnost blagovne znamke, rast števila tujih obiskovalcev, podaljševanje trajanja obiska tujih obiskovalcev, krepitev avanturističnega turizma in učinkovito povezovanje z destinacijskim turizmom na Kočevskem)

· učinkovita promocija Slovenije kot raznolike turistične dežele, ki vsakemu turistu nudi to, kar išče (decentralizacija slovenskega turizma).

Finančna podpora:

Projekt delno financira EU, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Rezultati projekta:

Projekt poleg rezultatov, ki kažejo na njegovo uspešno izvajanje (število obiskovalcev, število prodanih paketov, število nočitev, trajanje obiska, priliv tujih turistov, krepitev blagovne znamke ipd.), predvideva tudi širše učinke, kot so:

· večja povezanost deležnikov v turistični ponudbi,

· novo ustvarjena delovna mesta,

· krepitev avanturističnega turizma in učinkovito povezovanje z destinacijskim turizmom na Kočevskem,

· učinkovita promocija Slovenije kot raznolike turistične dežele, ki vsakemu turistu nudi to kar išče (decentralizacija slovenskega turizma).

++++7 ++++5 ++++4 PEARSON CO ESS
Piškotki nam omogočajo zagotavljanje boljših spletnih storitev. Z uporabo spletne strani soglašate z našo uporabo piškotkov.